Miten sovelluksemme käyttöliittymään ja käyttökokemukseen vaikuttavat kaikki muut sovellukset, joita käyttäjä kohtaa päivittäin?
Vaikka haluaisimmekin, että verkkosivustomme tai sovelluksemme ovat erityisiä, ainutlaatuisia ja ainutlaatuisia, totuus on, että käyttäjillemme ne ovat olemassa kaikkien muiden käyttämiensä sovellusten ja verkkosivustojen yhteydessä. ennen. He voivat käyttää 20 eri sovellusta koko päivänsä aikana, joista meidän on vain yksi silmäys.
Mitä se tarkoittaa meille käyttöliittymän ja kokemussuunnittelun kannalta? Ymmärtääksemme täysin, puretaan kaksi yleistä UX-termiä: mentaalinen malli ja kognitiivinen kuormitus.
Mentaalinen malli
Käyttäjän mielenterveysmalli on hänen rakentamaansa ymmärrystä ja oletuksia, joita hän tekee nykyisestä kokemuksestaan, perustuen tähän mennessä kokemiinsa samankaltaisiin kokemuksiin.
Esimerkiksi useimmilla verkkosivustoilla on logo vasemmassa yläkulmassa, joka vie käyttäjän takaisin etusivulle, kun sitä napsautetaan. Linkitetty teksti verkkosivulla on alleviivattu. Napsauta hiiren kakkospainikkeella avautuu kontekstuaalinen toimintovalikko. Kun näitä asioita ei tapahdu – tai pahempaa, kun jotain muuta odottamatonta tapahtuu – se saa meidät syrjään. Henkiset mallimme eivät ole enää rivissä!
Täyttämällä laajemmat web- ja sovellussuunnittelun standardit annamme käyttäjällemme mahdollisuuden siirtää kaiken oppimansa. Asiat “vain toimivat”, koska emme pakota heitä menemään jyvästi vastaan ja oppimaan jotain uutta voidakseen käyttää tuotettamme.
Mentaaliset mallit tulivat alun perin analogisesta vastineesta tai vastaavasta todellisesta kokemuksesta, jota teimme digitaalisesti (esimerkiksi verkkokaupan kassalla ja ostoskorissa). Nykyään lähes jokaisella on laaja kokemus Päivitetty puhelinnumero 2024 maailmanlaajuisesti digitaalisesta työstä – mikä tarkoittaa, että nyt henkiset mallit saavat tietoa sekä tosielämän kokemuksista että digitaalisista kokemuksista. Kun ihmiset käyttävät teknologiaa elämänsä aikana, he poimivat nämä asiat ja yhdistävät ne korkean tason ymmärrykseensä siitä, miten asiat toimivat.
Mentaalisia malleja voidaan myös rakentaa
(ja rakennetaan) tuotekohtaisesti. Ehkä käytämme tiettyä värijärjestelmää erityyppisten tietojen osoittamiseen, tai ehkä ruokalistamme on järjestetty tietyllä tavalla. Voimme rakentaa henkisiä malleja omilla alustoillamme toistamalla ર આખરે તમારી ચોક્કસ જરૂરિ käyttäytymismalleja ja opettamalla uusia käyttäjiä. Tätä ei kuitenkaan suositella, jos nämä käytökset poikkeavat laajemmista malleista, kuten mukautetun pikanäppäimen asettaminen sovelluksessamme käyttämään Ctrl + S -näppäinyhdistelmää, mikä on ristiriidassa laajemman america email list standardin kanssa, jossa kyseistä pikanäppäintä käytetään tallennustoimintoon.
Meidän on myös varottava luomasta uusia mentaalimalleja, jotka eroavat sovellusten välillä jaetussa tuotepaketissa. Jos haluamme luoda uuden standardin sovellukselle A, meidän pitäisi tehdä siitä totta myös sovelluksessa B ja C, jos ne on tarkoitettu käytettäväksi yhdessä. Jos näin ei ole, häiritsemme käyttäjiemme tuotetason mielenterveysmalleja – ja vaikeutamme huomattavasti niiden käyttäjien elämää, joiden on vaihdettava säännöllisesti edestakaisin linkitetyn järjestelmän välillä.
Kognitiivinen kuormitus
Olemme useammin kuin kerran maininneet, että asiat muuttuvat haastavammiksi, kun henkinen malli ei ole linjassa – mutta miksi niin tapahtuu? Tässä ja muissa tilanteissa, joissa käyttäjän on ymmärrettävä jotain uutta, käsittelemme käsitettä nimeltä kognitiivinen kuormitus .
Kognitiivinen kuorma on vaivan ja energian määrä, jonka käyttäjä tarvitsee tehtävän suorittamiseen. Jokainen uusi sivu tai vuorovaikutusmalli lisää kognitiivisia kustannuksia käyttäjille. Heidän täytyy pysähtyä ja ottaa aikaa löytääkseen uuden asettelun, uuden sisällön, mitä heidän pitäisi tehdä, mistä he voivat napsauttaa jne.